Modul tentera ni antara modul yang paling ditakuti.. aku memang risau giler nak pi modul tentera ni jenuh la suami aku ni bagi kata-kata semangat…

dalam truck

dalam truck

kita org mulakan perjalan dengan naik kereta pi ke JB… then sampai JB dalam kul 5 pagi… truck tentera dah menunggu bebudak lelaki and bus dah tunggu bebudak pompuan….

hajat hati nak tido dlm bas.. tapi lom sempat nyenyak dah sampai kat PULADA Ulu Tiram.. perghh kecut perut dibuatnya..mimpi ngeri bakal jadi nyata…kita org bakal jumpa dengan¬† Kapt Mazlan.. a.k.a ISRAEL.. nak dijadikan¬† citer kita org ni dibahagikan kepada 3 platun.. platun aku (platun 1) ni sangat bertuah sebb kena duduk bawah bimbingan israel ni..

me with qistina

me with qistina

peberet word dia… ‘SAHABAT’… eiii sahabat ko boleh buat ke tak boleh ni haa??!!! memang ngeri tapi best sebenarnya dapat pengalaman dok bawah plantun dia… masa petang sebelum sesi serang hendap.. org lain syok2 masak nasi and lauk yg dibekalkan… kita org just dpt mkn biskut je sambil sembang2¬† dengan pengalaman dia.. rupanya ada hikmahnya dia buat gitu.. bila balik org lain sebok sental mass tin yg hitam melongot tu… kita org just bilas ngan air je.. hehehe.. tak la lapo wpun mkn biskut je sbb malam tu sebelum ambush kita org dah disediakan makanan kat base rupanya…

masa latihan inokulasi.. dah kena tengking dah… “kalau kau semua kalah.. kalau ko dapat no.2, ko buat balik inokulasi ni!!!” perghhh matila kalau kalah ni! tapi sebab ugutan tu la kita org berjaya gak dapat tempat 1st.. alhamdulillah.. overall memang la seksa tapi bila pikir2 balik… bagus dok bawah dia… memang beza cara tentera ngan org biasa… sebb kalau tentera ni latihan lembut2 apa lak halnya nak pi bertempur.. masa perang mana ada musuh2 ni nak layan kita baik2 kan? antara pengalaman paling berhharga yg aku tak leh lupa la… “encik nyampah tgk muka ko diana… turun 10!” hehehehe itu ayat peberet en hashim yg sangat sinonim dengan wiselnya.. kami semua akan merindui semua jurulatih di PULADA! terima kasih staf, terima kasih encik, terima kasih tuan!

platun 1 & kapten lepas jadi platun terbaik

platun 1 & kapten lepas jadi platun terbaik

kalau nak tgk lagi banyak gambar.. sila la ke http://ijah79.fotopages.com

About these ads