Kursus Induksi Umum Kumpulan Sokongan 2 ni merupakan kursus terakhir yang diluluskan untuk diadakan di hotel. Punya la susah nak dapatkan kelulusan ni sebab semua jabatan kena berjimat cermat so kursus sepatutnya diadakan di pusat-pusat latihan kerajaan sahaja. Tapi memandangkan kami dah commit dgn pihak hotel jauh lebih awal.. so kelulusan ni diberi buat kali yg terakhir.

urusetia ready for registration

urusetia ready for registration

Unit aku ni kecik je.. dah le kena handle exam.. elok je setle exam.. kami bekejar plak prepare tuk kursus induksi yg dibuat kat Glory Beach Resort PD. Terpaksa la aku import 2 orang urusetia dari unit lain.. kalau tak naya la.. dah la aku ni tanggung keje je tuk unit ni.. keje hakiki unit aku tak leh la nak ditinggalkan…but life must go on.. so by hook or by crook everything must be done!

sempat posing wpun bz

sempat posing wpun bz

Berbekalkan seramai 5 orang urusetia (termasuk aku skali le tu).. kami siap sedia tunggu peserta dari all over malaysia seramai 42 orang.. sambil2 tu kami ni cuci mata la tgk petugas kaunter hotel yang sungguh cun.. kulit humang aii halus giler… sayangnya sepatutnya dia tu menjadi mamat yg macho… aduss rugi tul.. makin pupus kaum adam kat malaysia ni… sampai2 je dia org, dah ada masalah.. rupanya bas yg patutnya gerak selewat2nya kul 2.30 dah gerak awal.. so ada la yg tercicir.. plak tu bas tu takde aircond.. adussss smalam call confirmkan bas takde plak bg tau bas tu ada masalah…

Malam tu sesi ice breaking… KP pun nak join skali… so siap sedia la.. alhamdulillah semua okay.. sepanjang kursus berjalan ada plak peserta yg buat perangai hilang2 dr kelas tuk merokok… bg can dulu.. tapi bila dah melampau kena la dia org tu…

peserta kursus

peserta kursus

Bila bab buat presentation semuanya memang bagus.. mcm2 idea yg keluar.. pocho pocho la.. yg paling best bab introduce product… urusetia memang takkan lupa kereta “Hybrid Amphibian”… woottssssssssss hehehhehe.. sesi persembahan malam diner pun bagus.. pendek kata overall semua okay la.. just skarang depa nak tunggu result exam ngan penilaian.. sapa lulus dan sapa gagal??! Just wait and see!!