before 5S
husbandku keje di salah satu jabatan under JPM.. office dia ni memang menjalankan kempen 5S which are Seiri (Sisih), Seiton (Susun), Seiso (Sapu), Seiketsu (Seragam) dan Shitsuke (Sentiasa Amal). So during last weekend (aku pun dah lupa tarikhnya), I followed him to the office to clean up his work place. Bila sampai sana, hehehehe memang patut la he have to come over to do some cleaning… sebab meja tu dah tahap serabut gak la.. tak caya? cuba tgk gambo sebelah tu haa… tapi aku konsider gak la sebab hubby aku ni org network yg sangat la bznya ke sana ke mari utk memastikan talian network kat dlm Putrajaya ni stable and reliable to every user in Gov Agencies..
relax dulu sebelum mula mengemas

relax dulu sebelum mula mengemas

hari tu bukan kami je yang ada kat opis, big boss hubby aku pun ada jugak… semuanya datang untuk mengemas opis.. to me, this is a very good activity even though weekend is for everybody to rest, tapi bila dah mengemas ni, kebaikan untuk kita jugak.. ye la bila office selesa, kita pun seronok nak bekerja.. betul tak?
Macam aku kat opis, bil atgk bilik dan meja aku dah serabut tahap gaban, kena cecepat kemas.. bukan apa sebab slalunya time bilik tengah tunggang langgang la bos2 aku ni rajin plak nak datang bilik especially my pengarah… ishh time tu sendiri mau ingat la… malu tak hengat punya sebab mesti dia pikir.. “mcm ni ke bilik officer pompuan?!!”
Seronok tul kalau kat opis aku pun bos2 besar nak sama-sama datang ngemas… perghh bertuah la kalau depa nak mai.. tapi slalunya aku takkan biarkan staf2 aku ngemas sendiri2.. aku mesti join tolong sama baru la adil kan.. itu la pentingnya kebiasaan sesuatu office.. dah kalau memang gayanya korang buat la sendiri.. so tak dapek la nak nolong eh
dah siap kemas.. hasil tolong menolong

dah siap kemas.. hasil tolong menolong

lampu  bulat-bulat ni comel la

lampu bulat-bulat ni comel la