aku nak citer skit.. nak kata tak puas hati ye la jugak..ishhh geram gak aku ni… aritu aku dapat call dari org kementerian.. bg tau sukan inter ministry transport between malaysia & singapore tahun ni akan on mcm biasa.. tapi tahun ni singapore la plak jadi tuan rumah.. tahun lepas malaysia dah anjurkan…

mcm tahun lepas.. aku di offer tuk join bowling team malaysia… aku bg tau la.. aiseh aku ni dah quite some times gak tak main.. dia kata sempat lagi ni nak parctise.. yang pentingnya passport adakan?? alamak passport? passport aku ni dah bertahun2 tamat tempoh…so ngan konpidennya dia ckp ” alaa pi la renew.. jgn risau kan skarang dah leh claim buat passport.. nanti saya kuar surat.. puan leh claim balik”… mmm okay la kalau dah mcm tu kan..

selang a few weeks.. dia call lagi… mintak saiz baju dan seluar sukan plak.. aiseh biar betul ni.. jadik ke? dia ngan kata “ehhh jadi la.. kalau dah saya ckp aritu jadi mesti la jadi… jangan risau.. passport dah renew lom? kita org nak kena buat cepat tuk clearance ke sana”.. adussss.. aku lom buat lagi.. sbb takde surat apa pun kuar kan..

so aku pun ajak la my beloved hubby pi buat passport sbb dia pun nak kena buat jugak ada urusan keje nak guna kan.. so kami pun ambik la cuti .. then pi buat kat pejabat imigresen kajang.. pi naik moto je sbb nak elak jem.. awal2 pagi kita org dah sampai sana… ngan a few masalah pi balik pi balik siap la passport tu ari yg sama.. belah tengah hari aku pi ambik.. so terbang la duit RM300

dek kerana dan penat berkejaran sana sini.. aku pun ajak la hubby aku melepas tensen..”syg..jom kita pi main bowling .. nak practise skit la.. kang tak prepare plak tuk intermnistry game”.. ceh yo yo oo je aku ni.. tgh2 training tu aku teragak plak nak nak sms mamat tu.. “sy dah renew parport, nak num pasport tak” … sat pas tu aku terima jwpn “bagus la dah renew.. tp smalam ptg ksu kuar arahan tuk btlkan trip.. sy tak sempat nak inform semua org.. sorry sgt”……….

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa???????? batal?????? ampes sungguh… dah rm300 aku terbang leh batal plak… pada hal patutnya aku dah plan nak ganti boot depan kete yg dah karat2 tu…. eiiiiiiiiiiiiiiii geramnyaaaaa… membazir betul laaaaaaaaaaaaaaaaaaaa……… kalau korang jadi aku korang tensen tak?? tgh zaman2 kos sara hidup naik ni.. aku dah keluarkan duit utk benda yg aku takkan pakai dlm masa terdekat ni wpun pasport tu leh tahan 5 thn??