ishhh naik lagi? ada je menda yg nak naik harga… naik 20 sen sekilo.. but yet teh tarik jadi RM2?? gila ke happa.. weh dr sekilo gula tu berapa cawan aa korang leh produced teh tarik? 20 sen tu kome kena bagi2 berapa cawan yg ko leh dpt.. takkan la leh naik sampai 80 sen kot? ishhh tu la manusia… pantang ada peluang mesti rebut ye tak? nanti alasannya.. ye la kan harga gula naik mesti la harga makanan & minuman kita naikkan skit…

on last sunday aku cadang nak pi beli gula la sbb gula yg dah berapa bulan dok kat dapo tu akhirnya habis juga sebb aku mc 2 minggu.. so kat rumah memang la aku memasak… maka cepat skit la kadar surutan gula tu.. memula aku pi cari kat kedai 2 hours  kat presint 15, “Gula Habis la kak”… aiseh.. nak pi Maiden maleh la plak so hubby ajak aku pi petronas kat Presint 16 plak.. ehh aku ni silap rak ke? apsal aku nampak tepung dengan garam je.. last2 aku pi kat kaunter.. “dik gula ada tak”…. “sorry kak stock gula habis”… ishh last2 aku pujuk hubby stop kejap kat alamanda .. tepi Cold Storage.. ni last try.. kalau takde gak kita balik ye syg… mmg nasib aku baik la… ada pun.. so aku beli la 2 peket gula.. disebbkan hubby aku dok bising..”pakai la brown sugar.. kan gula biasa tu tak elok sbb ada letak bahan kimia tuk putihkan gula tu”.. so aku pun capai gak la sepeket brown sugar… kay syg.. b dah beli brown sugar just lom test guna je… nanti habis sepeket yg baru beli tu aku akan try brown sugar plak..

well kawan2… jom la kita try kurangkan penggunaan gula.. mana la tau kang ada plak yg harga gula naik lagi bulan depan ye tak? al maklumla kita nikan dok mengharapkan subsidi gula…kang dah mo kasi subsidi naik lagi la regenya tu.. arini lunch time aku makan kat  cafe dengan minum air suam.. hehehehe.. bukan senang nak tgk aku hari keje minum air suam bila lunch… hopefully aku tabah hati tuk maintain my new menu through out 2010!